Digi sitä, digi tätä. Digi ja digi. Nykyään ei enää pääse digitaalisuutta pakoon. Se tulee joka tuutista, reiästä ja torvesta. Pienimmästäkin raosta. Sitä ei voi piiloutua, se löytää sinut joka tapauksessa. Kannattaa ennemmin sopeutua ja tutustua digimaailmaan. Se on täysin uusi maailma. Se avaa sinulle koko maailman.

Digiaika mahdollistaa työskentelyn eri puolilla maailmaa, eri vuorokauden aikoina ja eri työ rytmissä. Digiaika avaa uuden maailman, mikä tässä tapauksessa luo myös erilaisia haasteita johtajalle. Miten kommunikoidaan? Miten luodaan yhteenkuuluvuutta? Miten pidetään palaverit? Miten johdetaan?

Nyky-yhteiskunta ei tunnu vastaavan yhtä nopeasti muutoksiin, kuin olisi tarve. Johtajien kouluttaminen muuttuvassa maailmassa on tärkeää, jotta he ja heidän tiiminsä pärjäävät. Valitettavan usein johtajien kouluttaminen digijohtamiseen unohdetaan, vaikka moneen muuhun osa-alueeseen panostettaisiinkin.

Digiaika luo haasteeksi myös luottamuksen, avoimen ilmapiirin ja motivoinnin. Jos ihmisiin ei tutustu kunnolla, ei ole luottamusta, ei avoimuutta, eikä voi tietää mikä ketäkin motivoi. Luottamusta ja avoimuutta hyvä esimies voi rakentaa toimimalla itse esimerkkinä ja rohkaisemalla muitakin samaan. Avoimuus tuntuu valitettavan usein olevan esimiehille todella haasteellista, vaikka se on yksi toimivan työyhteisön kulmakivistä. Ilman avoimuutta ei voi olla luottamusta. Ilman luottamusta ei voi toimivaa työyhteisöä.

Motivointi onkin sitten vähän haasteellisempaa, sillä ihmisiä motivoi eri asiat. Yhtä motivoi vapaat, toista palkka, kolmatta kiitos ja sitten on vielä ne, joita motivoi milloin mikäkin. Entä miten digijohtaja voi tietää mikä motivoi ketäkin työntekijää kun heitä ei välttämättä ole koskaan edes tavannut? Tässä tarvitaan sitä avoimuutta, luottamusta ja hyvää johtajuutta. Työntekijöihin tutustutaan (ei istuta siellä omassa norsunluutornissa), heidän kanssaan puhutaan ja heitä oikeasti kuunnellaan. Näin osoitetaan työntekijöille että he ovat arvokkaita, heidän mielipiteillään on väliä ja heitä kunnioitetaan. Näin luodaan toimiva työyhteisö.

Nykyään johtajat ovat aina nuorempia ja nuorempia, mikä edesauttaa digiaikaan siirtymisessä. Vanhempien ihmisten on aina haastavampaa pysyä nykymaailmassa mukana, vaikka olisivat kuinka kovia ammattilaisia työssään.

Maailma muuttuu jatkuvasti ja meidän on muututtava maailman mukana.